Å fotografere et bryllup er både en stor glede og en ære.  Dere betror minnene fra en av de virkelig store merkedagene i livet til meg og jeg vil gjøre alt jeg kan for at dere skal bli fornøyde med bildene.  For å få til dette er planlegging en viktig del av forberedelsene.

Ta kontakt for booking i god tid.  Det er vanlig å bestille fotograf ihvertfall et halvt år før bryllupet.  Dersom dagen dere ønsker er ledig og vi blir enige, sender jeg dere bekreftelse.  Jeg holder da av denne dagen for dere.  Samtidig begynner jeg planleggingen. (Teksten fortsetter under bildene)

Du finner flere bilder ved å bla i galleriet:

 

Det første jeg gjør er å avtale et møte med dere, gjerne i kirken eller i festlokalet.  Dersom jeg skal fotografere på disse stedene er det viktig for meg å vite hvordan det ser ut i forkant, slik at jeg er best mulig forberedt når den store dagen kommer. Dersom dere bor langt unna så kan vi gjerne ta møte på Hangouts eller telefon.

Planleggingen.
Ta gjerne med eksempler på bryllupsbilder dere liker til møtet vårt og kom gjerne med ønsker om hvordan dere vil ha det.  Jeg vil gjøre det jeg kan for at dere skal få det slik.  Sammen kan vi da finne ut hva dere ønsker og jeg får klokkeslett og adresser for dagen.  For de offisielle portrettbildene med kun brudepar trenger vi  minimum 1,5 timer til fotograferingen.  Tar det f.eks. 15 minutter å kjøre dit vi skal ta bildene må altså den tiden komme i tillegg.  Skal det være med andre, f. eks forlovere, brudepiker/-svenner eller andre tilkommer det 20 minutter ekstra tid for hver konstellasjon dere vil ha fotografert.  Det er viktig å ha en rolig, morsom og avslappet atmosfære.  Når det gjelder bryllupsbilder er hastverk virkelig lastverk.

Valg av sted for fotograferingen er helt avgjørende for hvordan stemningen i bildene blir.  Jeg ønsker at dere tenker over dette.  Tenk gjerne også litt utradisjonelt.  Ta en tur ut i naturen,  en god plass for fotografering kan være så mye;  en steinruin, ei strand, et gammelt tre, en eng, et tømra hus, ei falleferdig rønne, en fabrikk, en betongmur med grafitti, fjord, fjell eller foss.  Jo mer spennende lokasjonen er,  jo mer er det for meg å jobbe med, og jo mer futt blir det i bildene.  Jeg har noen lokasjoner jeg kan foreslå for dere – men om dere tenker over dette og har egne forslag så er ingenting bedre enn det.

Min spesialitet er å ta bilder utendørs.  Været skal være veldig dårlig for at dette ikke skal gå an.  Jeg kan fotografere i nesten all slags vær,  og har alltid en løsning om det skulle regne eller blåse.

Når det gjelder bilder i kirken, er det vanligst å ta bilder når bruden kommer inn før vielsen og når dere sammen forlater kirken.  Jeg fotograferer gjerne under selve vielsen også. Dette må avklares med presten på forhånd.  De praktiserer dette litt forskjellig, for noen er det greit, for andre ikke.  Som regel går det fint dersom kommunikasjonen er på plass.

Dere har lagt ned mye tid og penger på denne dagen og da fortjener alle at den blir husket på en skikkelig måte.  Med reportasjefotografering gjennom hele dagen får du et unikt minne som du kan glede deg over resten av livet.

For priser se her.

Dersom du ønsker heldagsfoto og vil se et helt galleri, så er dette mulig. Jeg har valgt å ikke legge fulle fotograferinger ute på nettsiden min, men jeg kan vise deg om du ønsker der.  Ta kontakt så kan vi møtes slik at du da får se hva en hel dags fotografering innebærer.