Maria & Tommy

Bryllupsfotografering i Helvete

Ja, du leste rett: Bryllupsfotografering i Helvete! -«Dette eksteskapet starter jo bra» sa brudens mor til ideen om fotografering i Helvete. Men vi forsikrer: dette er en spektakulær lokasjon! Og den eneste i sitt slag i Norge og det er ikke mye tilsvarende ellers i Europa heller. 

 

Bryllup i Helvete
Bryllup i Helvete

Hva er Helvete?

For de som ikke er lokalkjente: Helvete ligger i Espedalen.  Dette er den største samlinga av jettegryter i Norge, og den største slike geologiske forma i Europa: Det andre jettegrytekammeret er heile 100 meter dypt og har en diameter på 40 meter. Området er nå tilrettelagt for besøkende med trapper og rekkverk. Dette betyr også at det er en liten sum i inngang som må betales pr. person som går  inn. 

Bryllupsfotografering i Helvete
Jettegrytene i Hlevete

Fotograferingen

For de dramatiske bildene så er dette en fantastisk plass å fotografere. Men det er mørkt her nede så derfor har vi valgt å ta med oss lys. På «bak kamera»-bildet under så ser du min assisten Aud Marit som holder lampe og oktaboks. Fordelen her nede er at det nesten alltid er vindstille, men det er likevel litt steinete så det er greit å ha en hånd på stativet. 

Lokasjonen er litt steinete og litt bratt. Her er det viktig å ha godt fottøy, og å være mobil.
Behind the scenes: sånn ser det ut bak kamera når vi er i aksjon

Dette er selvfølgelig et kult sted både å besøke og å fotografere på, men det passet ikke så godt til å få med familiebilder, barna og bilen. Så derfor satte vi opp to forskjellige lokasjoner for fotografering i dette bryllupet. 

Strand Fjellstue

Vielsen og festen ble holdt på Strand Fjellstue og her fikk vi lov til å bruke stranda nedenfor som scene. Hit fikk vi også kjøre den flotte bilen som brudeparet hadde lånt for dagen.  Det blåste ganske kraftig og vi hadde godt med motsol innimellom så det var greit å ha med litt ekstra lys her også. Mange fotografer velger å bruke naturlig lys, men det begrenser mulighetene ganske mye synes jeg. Så jeg velger ofte å ordne mitt eget lys om ikke solforhold og naturen spiller på lag.

Her på stranda fikk vi også flotte bilder av barn og familie. 

 

Stranda
Stranda

Strand Fjellstue hadde laget en utrolig fin seremoniplass – den ble flyttet innendørs på grunn av den sterke vinden og det var også meldt om mulig regn. Men dette la ingen demper på høytidsstemningen. Veldig flott var det! 

Vielse inne på Strand Fjellstue
Strand Fjellstue
Vielse Strand Fjellstue
Fotograf Hilde Jordbruen i arbeid
Fotograf Hilde Jordbruen
Brudeparet på stranda
Bryllupsbilder på stranda
Brudeparet på stranda
Bryllupsbilder på stranda