God planlegging er halve jobben

Bryllup i Nord-Sel kirke
Bryllup i Nord-Sel kirke

Vær tidlig ute.  Det er vanlig å bestille fotograf ihvertfall et halvt år før bryllupet.  Mange bestiller både ett og to år i forveien.

Dersom dagen dere ønsker er ledig og vi blir enige, sender jeg dere bekreftelse.  Jeg holder da av denne dagen for dere.  Samtidig begynner jeg planleggingen. 

Det første jeg gjør er å avtale et møte med dere.   

Dersom dere har anledning til det treffer jeg dere gjerne i Ringebu, da det er absolutt hyggeligst å møtes over en kaffe eller te-kopp. 

Jeg liker meg veldig godt på Hev i Ringebu så oftest er det der jeg har møter.  

Alternativet er enten digitalt eller at  vi tar møte på deres trakter. Noen ganger går det fint siden jeg reiser en del

 

 
Pistasjebolle og kaffe
Pistasjebolle på Hev
Planleggingen.

Tenk gjerne igjennom hva som er viktig for dere å ha bilder av på en slik dag, kom gjerne med ønsker.  Jeg vil gjøre det jeg kan for at dere skal få det slik.  Dersom dere trenger hjelp med andre ting, for eksempel mat, lokaler, musikk, frisør, blomster så bistår jeg gjerne med å finne de riktige lokale leverandørene for dere. 

Kanskje er en kjærestefotografering en fin måte både å ble kjent på og bli litt vant til å være foran kamera. Det er uhøytidelig og morsomt.  Og bildene kan brukes på invitasjoner, bordkort, sosiale medier og bryllupsblogg om dere har det. 

 

Kjørestefotografering i Oslo

For de offisielle portrettbildene med kun brudepar trenger vi  minimum 1,5 timer til fotograferingen.  Tar det f.eks. 15 minutter å kjøre dit vi skal ta bildene må altså den tiden komme i tillegg.  

Skal det være med andre, f. eks forlovere, brudepiker/-svenner eller andre tilkommer det 20 minutter ekstra tid for hver konstellasjon dere vil ha fotografert.  Det er viktig å ha en rolig, morsom og avslappet atmosfære.  Når det gjelder bryllupsbilder er hastverk virkelig lastverk derfor er det viktig at det er satt av nok tid til fotografering av brudeparet. 

Fotografering på Ringebu Prestegard

Valg av sted for fotograferingen er helt avgjørende for hvordan stemningen i bildene blir.  Jeg ønsker at dere tenker over dette.  Tenk gjerne også litt utradisjonelt.  

Ta en tur ut i naturen!  En god plass for fotografering kan være så mye;  en steinruin, ei strand, et gammelt tre, en eng, et tømra hus, ei falleferdig rønne, en fabrikk, en betongmur med grafitti, fjord, fjell eller foss.  

Jo mer spennende lokasjonen er,  jo mer er det for meg å jobbe med, og jo mer futt blir det i bildene.  Jeg har mange fine lokasjoner jeg kan foreslå for dere dersom dere ikke er kjent i området – både lokalt i Gudbrandsdalen og over store deler av Norge og Europa. Jeg har vært mye på farten.

Favorittplassen i Venabygd

Min spesialitet er å ta bilder utendørs.  Været skal være veldig dårlig for at dette ikke skal gå an.  Jeg kan fotografere i nesten all slags vær, og har alltid en løsning om det skulle regne eller blåse. Og jeg har alltid en reserveplan om det skulle bli snøstorm eller styrtregn. 

I verste fall rigger jeg studio inne ett sted – jeg har både studiobelysning og bakgrunner i med meg om det skulle trenges. Dere skal aldri være bekymret for at det ikke blir bra bilder. 

 

Paraplyer mot regnet er gull å ha med seg
Regnvær ved Eldåsetra

Når det gjelder bilder i kirken, er det vanligst å ta bilder når bruden kommer inn før vielsen og når dere sammen forlater kirken.  Jeg fotograferer oftest under selve vielsen også.  Dette må avklares med presten på forhånd.  De praktiserer dette litt forskjellig, for noen er det greit, for andre ikke.  Som regel går det fint dersom kommunikasjonen er på plass og presten er informert om at fotografen ikke bruker blitz under vielsen. 

 

Vielse i Venabygd
Vielse i Venabygd kirke

Dere har lagt ned mye tid og penger på denne dagen og da fortjener alle at den blir husket på en skikkelig måte.  Med reportasjefotografering gjennom hele dagen får du et unikt minne som du kan glede deg over resten av livet.

Dersom du ønsker heldagsfoto og vil se et helt galleri, så er dette mulig. 

Jeg har valgt å ikke legge fulle fotograferinger ute på nettsiden min, men jeg har med meg et fint album på planleggingsmøte så kan dere få se da.   

Noen ganger trengs det med enn ett møte, men som regel er det nok.

På en heldagsfotografering pleier jeg å få kjøreplan i forveien, gjerne fra en av forloverne.  Husk at skal dere være sikret gode bilder kan ikke fotografen holdes utenfor hemmelige planer. Det er nemlig ganske typisk å benytte et hull i kjøreplan til en do-pause og da er det dumt om den store overraskelsen kom akkurat da. 

Sabling av champagne - her har man ett forsøk på bilde så dersom ikke fotografen er informert blir det ingenting 🙂 !
Som fotograf vil jeg fange unike øyeblikk til glede for dere som brudepar

Kontakt

 

Ring meg gjerne! Det er alltid hyggelig med en telefon: 4147 2500
Eller du kan sende e-post: hilde@liljen.net 

Eller du kan bruke kontaktskjema : Kontakt Hilde