Ønsker du deg kirkebryllup i Gudbrandsdalen? Vi har mange kirker i Ringebu. Her skal jeg vise dere noen av dem, kanskje det kan være til inspirasjon når du skal velge hvor du vil gifte deg?

Ringebu Stavkirke

Ringebu Stavkirke

Ringebu stavkirke er bygget ca. 1220. Den er en av 28 gjenværende stavkirker i Norge, og en av de største. Her lukter det tjære og er skikkelig middelalderstemning! Kirken har plass til 250 personer.

Kostnader ved vielsen:
Hvis minst en av brudefolkene defineres som «innenbygdsboende», påløper det ingen kostnader. For å komme inn under denne definisjonen må personen eller minst en av foreldrene være bosatt i kommunen.
Hvis ingen av brudefolkene er bosatt innen Sør-Gudbrandsdal prosti, skal det betales honorar for prest.  Dette ordnes av prest og Hamar bispedømmekontor, som er prestens arbeidsgiver.
Dette faller bort dersom brudeparet skaffer prest selv.
Hvis begge brudefolkene defineres som «utenbygdsboende» vil det også påløpe kostnader for leie av kirke og betaling av lønn til organist og kirketjener. Dette utgjør for tiden kr. 3.500.-  (2020)

Venabygd Fjellkapell

Ønsker du deg et fjellbryllup er dette det perfekte sted for vielse innendørs! Fjellkapellet ligger sentralt på Venabygdsfjellet langs fv 27.  Selve kapellet er et rektangulært bygg i stein og tre med torvtak og et lite klokketårn. Her er det plass til oppunder 100 stykker. Det er også mulighet for hesteskyss til selskapslokalene på Venabygdsfjellet. Dette er noe jeg kan bistå med å organisere

Fåvang Kirke

Fåvang Kirke

Fåvang kirke ligger langs E-6 sør for Fåvang sentrum i Sør-Gudbrandsdal.  Kirken er en korskirke i reisverk, bygget på 1630-tallet av materialer fra stavkirker.  Den er veldig karakteristisk med det hvite tårnet.  Her er det 170 sitteplasser fordelt på gulv og galleri.

Kostnadene her er de samme som for Ringebu Stavkirke

Venabygd Kirke

Venabygd Kyrkje er en nydelig hvitmalt korskirke fra 1780. Byggverket er i tømmer og har 170 plasser.

Kirken ligger langs fv 27 oppover mot Venabygdsfjellet. Her er det masse deilig lys fra vinduer på begge sider av alteret og veldig gode forhold for å fotografere.

Kostnadene her er de samme som for Ringebu Stavkirke.

 

Venabygd Kirke