Når bryllupsgjesten er barn!

Jeg har sett mange barn kjede seg i bryllup – og mange foreldre som har brukt mye energi på å få dem til å holde seg noenlunde i ro. Bryllup er ofte ikke særlig barnevennlige – og skal dere invitere med barna så er det noen grep man kan ta for at også de skal få en fantastisk dag.

Her har jeg samlet litt av det jeg har erfart og forsøkt å lage en liste med inspirasjon til deg som vurderer å ta med barn i bryllupet. 

Gjør dagen magisk også for barna!

La oss være ærlige: Krepsehaler, carpaccio, sopp og blåskjell er ikke det barn drømmer om å få servert. Sånn er det bare.  For at barna også skal kose seg under middagen er det veldig fint å kunne servere dem noe annet. Og billigere 🙂

I ett bryllup jeg fotograferte på Spidsbergseter var det satt opp en egen buffet med pølse, pommes frites, pasta, kjøttboller og slike ting som falt i smak hos de yngste.  Barna  hadde likevel følelsen av fest. De fikk også forsyne seg selv (med litt hjelp) og dette er gull da de også får beveget seg litt under middagen. Dette var veldig populært og etter min mening helt genialt. 

Å ta lage goodiebag til barna vil holde dem opptatt en stund. Denne kan for eksempelinnholde

  • tegnesaker
  • modelleringsleire
  • puslespill
  • småleker
  • snacks
  • ballonger

Hør gjerne med foreldrene slik at du ikke putter allergener i goodie-bagen. Kanskje du får tips av dem også om hva som faller i smak. Handler du på Nille, Wish etc fins det masse gøy for en rimelig penge!

Jeg har vært i noen bryllup der det har vært en egen aktivitør for barna. Jeg tror det var søsteren til en venninne av bruden som sto for showet med ungene. De hadde skattejakt etter vielsen (mens vi tok portrettbilder og gjestene ventet på feestlokalet) Ikke alle barna kjente hverandre fra før og dette ble litt «icebreaker» for dem.  Har man en dedikert person til å ta vare på barna så kan brudepar og foreldre slappe av og kose seg og barna får det mye morsommere.

Barna kan gjerne få små oppgaver i bryllupet, det kan være å kaste roseblader eller blåse såpebobler, eller kanskje overrekke ringene under vielsen. Da vil de føle seg inkludert og barn vokser på å få oppgaver. De vil synes det er gøy. Pass bare på å ha en backup om motet til brudepiken/svennen svikter, og ha litt tålmodighet med dem. Er de invitert så må det være en festdag for dem også. 

Unger synes ofte bilder og fotografering er gøy – og har dere en photoboot så gjør den litt barnevennlig så vil de ha det gøy der.