Vi følger Marie og Ivar sin store dag!

Bryllups fotografering på Jutulheimen!

Marie og Ivar hadde planlagt bryllupet sitt i fjor og måtte som så mange andre flytte på det på grunn av korona-restriksjoner. Men 19 mars 2022 gikk det an å gjennomføre! Hurra! 

Aud Marit og jeg kjørte oppover for å være fremme i god tid før vielsen som svar klokka 13. Nå er jeg ganske kjent i Vågå men det er alltid greit å være tidlig ute – blant annet så jeg får et par ord med presten.

Cynthia viste seg å være en superhyggelig prest med masse humor og glimt i øyet.  Noe hun understreket med å kysse brudgommen på kinnet på kirketrappa. 

Planen for dagen var at vi etter vielsen skulle portrettfotografere på Jutulheimen Bygdemuseum.  Deretter dra til Skogbygda Grendehus for familiebilder og fotografere litt inn i middagen. 

Helt slik ble det ikke. For brudeparet ønsket å ta familiebildene på kirketrappa – og de ønsket også et bilde av hele selskapet der. Det er rimelig flatt i Vågå og vi hadde ikke med oss hverken gardintrapp eller drone, så da ble løsningen å ta hele selskapet inn i kirken igjen – hente en blitz og fotografere i fra galleriet.  Det er viktig å være løsningsorientert i en jobb som bryllupsfotograf – og utfordringer må man kunne løse med de midler man har til rådlighet. 

På Jutulheimen hadde vi det skikkelig gøy!  Stedet er et bygdetun satt sammen av tømra bygninger fra 1700 tallet som er så typisk for arkitekturen i området. Dette lager en veldig fin ramme på portrettene av Marie og Ivar og de morsomme bildene med forloverne. 

I tillegg til tømmerhus er det også nydelig utsikt over Vågå herfra. 

Planen var da å kjøre til festlokalet, men vi hadde god tid og det ble to stopp på veien dit. En på vinmonopolet(!) og en hjemme hos brudeparet.  Jeg lager selvfølgelig de vanlige bildene fra bryllup, men jeg ser alltid etter muligheter til å få til noe gøy. Og her ble det til og med et par bilder med katten deres på.  Møter jeg en katt blir jo alltid jeg så lykkelig, de som kjenner meg vet jo hvor glad jeg er i katter.

Hele veien har Aud Marit vært med – delvis som en ekstra fotograf og delvis for å dokumentere det som skjer bak kamera. Dette har blitt en kul fil jeg skal vise frem nederst på siden. 

På festlokalet fotograferte vi litt mer famiiebilder, dekorasjoner og borddekking samt taler og folk. Spesielt artig detalj synes vi det var at brudeparet hadde brgget øl der flaskene hadde gårdens logo som etikett! 

En liten «behind the scenes»-video fra dagen – filmet av Aud Marit

Start video