Indian summer

Bryllupsfølge ved Ringeu Stavkirke
Bryllupsfølget på vei til fest

Høsten 2022 bød på mye variert vær, men den 8. oktober – dagen til Marianne og Arne – kunne ikke vært finere! Mange og tjue varmegrader, vindstille, høstfarger og sol. 

Vi (som er min assistent Aud Marit og jeg) var så heldige å få følge Marianne og hennes gjeng som gjorde seg klare på Hårstuggu i Ringebu. Her var det avslappet stemning med mye latter og moro. Kari Odlo som driver salongen har tonnevis med erfaring og har selv hånden på rattet når forventningsfulle og spente bruder skal få hår og make-up ordnet og kjolen på plass. Alle som har vært inni en brudekjole vet at her trengs det flere hender. 

Under her har jeg et utvalg av bildene fra brudeforbredelsene på Hårstuggu

 

På Hårstuggu i Ringebu

Marianne og Arne ble viet i fantastiske Ringebu Stavkirke og Marianne ble fulgt opp til alteret av sin far med nærmeste familie på første rad.  

Vielsen er fotografert med to kamera – så derfor er det både nærbilder forfra og oversiktsbilder bakfra under selve vigselen. Det er veldig kjekt å kunne ha med Aud Marit som assistent og som  ekstra fotograf under vielsen. Dette er med på å sikre at ingen øyeblikk blir «mistet» . 

Marianne har en bestefar i rullestol og familiebildene måtte derfor planlegges litt på forhånd. Løsningen ble å ta dem inne i kirken. Dette fikk vi lov til siden det ikke var andre vielser etterpå. 

Marianne blir fulgt opp til alteret av sin far
Hele bryllupsselskapet fotografert på kirketrappa
Brudeferden i Gudbrandsdalen

Portrettfotografering på Ringebu Prestegard

Etter vielsen dro vi opp til Ringebu Prestegard for å ta porrettbilder. Brudepar og forlovere ble kjørt med traktor og satt i skuffa foran! Vi er da tross alt på bygda! 

Noe av det hyggeligste jeg vet er dager som dette – alt klaffer, flotte mennesker, godt humør, latter og moro – alt er veldig avslappet og jobben går som en lek. Til og med været er på lag med oss – det er jo ikke ofte man har over 20 grader her i Gudbrandsdalen i oktober. 

Brudeparet i skuffa på traktoren med stavkirka i bakgrunnen
Det så fint med brudeslør
En verden av gull
Med Ringebu Stavkirke i bakgrunn
Noen små vindpust fikk løvet til å falle
Brudebuketten fra Brua Blomster
Buketten matcher Arnes blomst
Fotograferingen skal være koselig og det er selvsagt rom for litt sjampis!
Veldig kjekt å ha med forlovere også på portrettfotografering

Denne dagen viste høsten seg fra sin beste side – tusen takk for at dere valgte meg som fotograf og lykke til som ektepar!