Jeg liker litt rare naturfenomener og underlige steder og dette er ett av dem. Trollstien viste seg å være litt utfordrende å finne, men en skikkelig kul location så jeg tenkte jeg skulle lage en forklaring slik at det ble enklere for andre å finne stedet. Vi brukte mye tid på research, og selv om vi var bare noen hundre meter unna så hadde den lokale damen vi snakket om den aldri hørt om stedet.  Men slik ser det altså ut:

Trollstien
Trollstien

Inngangen til passasjen er merket med Trollskilt, men denne merkingen er ikke får du faktisk er fremme!

Stien er merket med Troll-skilt
Stien er merket med Troll-skilt

Verd å merke seg er at dette ligger i et hytteområde og hyttene er privat eiendom. Så vis hensyn og ikke passer porten i enden av stien da denne går inn til en privat hytte.  Men forholdsvis kul sti opp til hytta da!

Hvordan finne frem:

For å komme til denne stien må du først til Svinevika Strand i Tjodalyng. Allerede her er det utfordringer med å finne veien fordi Google Maps sender deg på veil vei inn til stranda. Den riktige veien er tegnet inn på kartet under. Her er det også et kart over hvordan man sånn cirka må gå for å komme frem. Andre guider på nett nevner ikke at troll-skiltet ikke står på stranda, men i inngangen til stien.  Kartene ligger nederst i innlegget.

Om du ser den lille røde hytta midt på bildet, så starter stien ved siden av den
Om du ser den lille røde hytta midt på bildet, så starter stien ved siden av den

På veien over til den andre siden her, går det også en sti til toppen av dette berget som kalles for «Dragen» ‘

Fra Dragen har du nydelig utsikt til Svinevika og havet
Fra Dragen har du nydelig utsikt til Svinevika og havet
Gøy for hunden å kunne bade litt - og så får hun heller tørke seg på svaberget
Gøy for hunden å kunne bade litt – og så får hun heller tørke seg på svaberget

På vei ned igjen herfra tok vi til høyre og stien over til andre siden (jeg merka ikke opp til toppen på kartet men den stien går til høyre på midten over til den andre siden)

Følg stien ned til vannet på andre siden og ta til høyre.  Gå et lite stykke (noen meter bare) og så tar det av en sti oppover. Følg den og svingen den gjør til venstre. Stine går mellom noen hytter, rundt en liten odde og opp mellom bergene. Da finner du det!

Inne i Trollstien
Inne i Trollstien

Vi ble overrasket av styrtregn, lyn og torden så det ble dårlig med oversiktsbilder på veien tilbake! Men kartene under her skulle gi en bra peilepinn! Da med badetøy, da Svinevika er et nydelig sted å bade på. Beskyttet av fjell på tre kanter og langgrunt gjør det egnet for barn å bade her.

Oversikt område
inn til svinevik strand
detalj kart