Å fotografere et bryllup er både en stor glede og en ære.  Dere betror minnene fra en av de virkelig store merkedagene i livet til meg og jeg vil gjøre alt jeg kan for at dere skal bli fornøyde med bildene.  For å få til dette er planlegging en viktig del av forberedelsene.

Ta kontakt for booking i god tid.  Det er vanlig å bestille fotograf ihvertfall et halvt år før bryllupet.  Mange bestiller både ett og to år i forveien. Dersom dagen dere ønsker er ledig og vi blir enige, sender jeg dere bekreftelse.  Jeg holder da av denne dagen for dere.  Samtidig begynner jeg planleggingen. 

Bryllup i Nord-Sel kirke
Bryllup i Nord-Sel kirke

Det første jeg gjør er å avtale et møte med dere, gjerne på Teams (dere trenger ikke Teams for å være med på møte, men dere trenger kamera og mikrofon).  Dersom dere har anledning til det treffer jeg dere gjerne i Ringebu, da det er absolutt hyggeligst å møtes over en kaffe eller te-kopp. Jeg liker meg veldig godt på Hev i Ringebu så oftest er det der jeg har møter. Men er dere skikkelig glad i sjokolade, så har vi en sjokoladekafe her, Ohlalla.

Planleggingen.

Tenk gjerne igjennom hva som er viktig for dere å ha bilder av på en slik dag, kom gjerne med ønsker.  Jeg vil gjøre det jeg kan for at dere skal få det slik.  Dersom dere trenger hjelp med andre ting, for eksempel mat, lokaler, musikk, frisør eller blomster så bistår jeg gjerne med å finne de riktige lokale leverandørene for dere.

For de offisielle portrettbildene med kun brudepar trenger vi  minimum 1,5 timer til fotograferingen.  Tar det f.eks. 15 minutter å kjøre dit vi skal ta bildene må altså den tiden komme i tillegg.  Skal det være med andre, f. eks forlovere, brudepiker/-svenner eller andre tilkommer det 20 minutter ekstra tid for hver konstellasjon dere vil ha fotografert.  Det er viktig å ha en rolig, morsom og avslappet atmosfære.  Når det gjelder bryllupsbilder er hastverk virkelig lastverk.

Pistasjebolle og kaffe
Pistasjebolle på Hev

Valg av sted for fotograferingen er helt avgjørende for hvordan stemningen i bildene blir.  Jeg ønsker at dere tenker over dette.  Tenk gjerne også litt utradisjonelt.  Ta en tur ut i naturen,  en god plass for fotografering kan være så mye;  en steinruin, ei strand, et gammelt tre, ei eng, et tømra hus, ei falleferdig rønne, en fabrikk, en betongmur med grafitti, fjord, fjell eller foss.  Jo mer spennende lokasjonen er,  jo mer er det for meg å jobbe med, og jo mer futt blir det i bildene.  Jeg har mange fine lokasjoner jeg kan foreslå for dere dersom dere ikke er kjent i området – både lokalt i Gudbrandsdalen og over store deler av Norge og Europa.  Jeg har vært mye på farten.

Min spesialitet er å ta bilder utendørs.  Været skal være veldig dårlig for at dette ikke skal gå an.  Jeg kan fotografere i nesten all slags vær,  og har alltid en løsning om det skulle regne eller blåse.

Når det gjelder bilder i kirken, er det vanligst å ta bilder når bruden kommer inn før vielsen og når dere sammen forlater kirken.  Jeg fotograferer gjerne under selve vielsen også. Dette må avklares med presten på forhånd.  De praktiserer dette litt forskjellig, for noen er det greit, for andre ikke.  Som regel går det fint dersom kommunikasjonen er på plass.

Dere har lagt ned mye tid og penger på denne dagen og da fortjener alle at den blir husket på en skikkelig måte.  Med reportasjefotografering gjennom hele dagen får dere et unikt minne som dere kan glede deg over resten av livet.

Vielse i Venabygd
Vielse i Venabygd

Dersom dere ønsker heldagsfoto og vil se et helt galleri, så er dette mulig.  Jeg har valgt å ikke legge komplette fotograferinger ute på nettsiden min, men jeg kan vise dere fysisk album om dere ønsker det.  Bruk gjerne skjemaet under for kontakt:

Forespørsel